8.5.18

DIY Vanity Mirror

Σε ένα poll στο Instagram σας είχα ρωτήσει αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε τον δικό σας καθρέφτη με φωτισμό! Φυσικά υπερίσχυε το "ΝΑΙ!"

Εδώ και αρκετό καιρό, ήθελα να βρω έναν καθρέφτη με φωτισμό ώστε να κάνω το μακιγιάζ μου με άνεση. Αλλά ποτέ δεν έβρισκα κάτω από 50 ευρώ! Συγγνώμη, αλλά δεν θα έδινα 50+ για έναν καθρέφτη με 9 λάμπες! Έτσι, ξεκίνησα να αναζητώ, καθρέφτη και τον φωτισμό που ήθελα ΠΑΝΤΑ σε καλή τιμή! Έψαξα κυρίως στο internet, αλλά, άλλο να το βλέπεις από μία οθόνη κι άλλο να το βλέπεις από κοντά. Οπότε πήγα σε διάφορα μαγαζιά και κατέληξα στο ΙΚΕΑ!
Ο στόχος μου ήταν να βρω έναν οικονομικό καθρέφτη, ο οποίος θα με βόλευε και φυσικά τον κατάλληλο φωτισμό! Αλλά σαν κλασική Μαρία δεν κοίταζα μόνο αυτά! Τέλος πάντων! Πάμε να σου πω τι χρειάζεσαι!

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

  1. Ένα αυτόματο κατσαβίδι!
  2. 4 βίδες 3.5mm (1/8'') με ίσιο κεφάλι [για τον καθρέφτη!]
  3.  4-6 συρματάκια [τα οποία τα έχεις από τα φωτάκια! ΜΗΝ τα πετάξεις!]
  4. Μία ταινία διπλής όψης ή έτοιμα κομμένα σε τετραγωνάκια! [τα βρίσκεις στα Jumbo πάρα πολύ οικονομικά!]
  5.  2 βίδες 4.5mm (3/16x2 5/32'') [για το ραφάκι!]
  6.  Ένα πολύμπριζο!
*Τα συγκεκριμένα πράγματα είναι βασικά, ώστε να μπορείς να στήσεις τον καθρέφτη σου!*

Τα προϊόντα που πήρα από το ΙΚΕΑ δεν κόστισαν πάνω από 25 ευρώ, λόγο ότι τα πήρα τώρα στις εκπτώσεις! Να σου δείξω λοιπόν τι αγόρασα!

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΙΚΕΑ:
  1. Καθρέφτης EIDSA Διαστάσεις: Πλάτος 48cm Ύψος 60cm
  2. Σποτ LED 3τεμ(η συσκευασία) εγώ πήρα τρεις, άρα 9 ledάκια
  3. Ράφι για κορνίζες MOSSLANDIA Διαστάσεις: Μήκος 55cm Βάθος 12cm
Και τώρα το fun κομμάτι!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!
Αφού βγάλεις τον καθρέφτη από την συσκευασία, μην πετάξεις το χάρτινο μέρος γιατί θα το χρειαστείς ώστε να σημειώσεις τις τρύπες στον τοίχο!
Είμαι σίγουρη πως το φυλλάδιο οδηγιών θα σε κάνει να μπερδευτείς υπερβολικά πολύ (όπως κι εμένα!) οπότε άκου. 
Αφού αποφασίσεις πως θέλεις να βάλεις τον καθρέφτη -οριζόντια ή κάθετα- έτσι θα σημειώσεις και τις τρύπες στον τοίχο με ένα μολύβι! (Βλέπε φυλλάδιο οδηγιών!) Και τώρα παίρνεις τις βίδες για τον καθρέφτη και βάζεις σε κάθε μία το στρογγυλό σκούρο πράγμα και τις βάζεις στον τοίχο κάπως έτσι! [τον δικό μου τον έχω οριζόντια!]


Τώρα πιάνουμε τον καθρέφτη και τα φωτάκια! Τα βγάζεις από τις συσκευασίες τους και αφαιρείς τα σιδεράκια (μην τα πετάξεις κράτα τα!)

ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ!

Αφού τα έχεις βγάλει από τις συσκευασίες και έχεις βγάλει τα σιδεράκια, τα τοποθετείς πάνω στον καθρέφτη για να δεις που και πως θα τα βάλεις! Εγώ τα έβαλα στις άκρες και προσπάθησα να είναι ίσα μεταξύ τους!

Και τώρα αναποδογυρίζεις ένα ένα και αφαιρείς το πλαστικό που είναι για να τα βιδώσεις!
                                                         

Εκτός φυσικά αν θέλεις να τα βιδώσεις στον τοίχο, τότε αυτό το βήμα το προσπερνάς!
Αφού αφαιρέσεις το πλαστικό, παίρνεις την ταινία διπλής όψης και με προσοχή την κολλάς στο λευκό κομμάτι προσπαθώντας να αποφύγεις τις τρύπες!


Πήρα και όλη την ταινία, αλλά και τα έτοιμα από τα Jumbo! Με βόλεψαν τα τετραγωνάκια γιατί ήταν ίσα ίσα στα φωτάκια! Τα κολλάω πρώτα στα φώτα και ύστερα στον καθρέφτη προσέχοντας πάντα από πια μεριά μπαίνει το καλώδιο!
Αφού τα φώτα είναι κολλημένα στον καθρέφτη, πιάνω και γυρίζω τον καθρέφτη για να τακτοποιήσω τα καλώδια! Προσπάθησε να μην μπερδέψεις τα καλώδια, πιάσε από κάθε πλευρά και μάζεψε τα με ένα σιδεράκι κάθε πλευρά και ύστερα όλα μαζί όπως στην φωτογραφία!


(ΝΑΙ γίνετε ένας χαμός στο κρεβάτι, να με συγχωράτε!) Στον τοίχο τοποθετείς τα πλαστικά και σιγά σιγά τον καθρέφτη! Πρόσεχε πάντα τα καλώδια να είναι πίσω από τον καθρέφτη και να μην φεύγουν από τα πλάγια! Αν γίνει κάτι τέτοιο, τα τραβάς από την κάτω πλευρά πολύ σιγά!

Αν θέλεις κι εσύ το ραφάκι, είναι πολύ εύκολο, απλά βάζεις 2 βίδες στις τρύπες κι έτοιμο! Πριν το κάνεις αυτό, βάζεις τα καλώδια πίσω από το ραφάκι ώστε να μην φαίνονται! 


Τέλος, αν τα καλώδια είναι μακριά, τα μαζεύεις και τα ''δένεις'' με τα σιδεράκια που έμειναν! Και τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το πολύμπριζο και να πατήσεις τα διακοπτάκια και φυσικά να θαυμάσεις το έργο σου!

Ελπίζω να το κάνεις κι εσύ και φυσικά να σου φάνηκε εύκολο! Περιμένω εντυπώσεις! Kisses!

***Αν θέλεις κι άλλα τέτοιο DIY γράψε μου το σε σχόλιο! Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που έκανα!***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου